Graszoden leggen

You Are Here: Home / Graszoden leggen

Wil je meer weten over graszoden leggen of direct graszoden bij je in de tuin laten leggen? Dan ben je hier op de juiste adres!

Graszoden-leggen-onderhoudVoor meer informatie over het legen van graszoden ben je hier ook op de juiste adres. Op deze pagina vind je informatie over het zelfstandig leggen van graszoden. Tevens vind je onderaan deze pagina een video met instructies om graszoden te leggen.

Als je het over graszoden leggen hebt dan heb je het over het proces van het leggen van het mat graszoden dat je krijgt op de locatie dat de graszoden moeten komen. Deze locatie kan overal zijn, het principe van het leggen van graszoden blijft het zelfde, dit ongeacht de oppervlakte en locatie van de plek waar de graszoden gelegd moeten worden. Op deze pagina gaan we uitleggen het beste graszoden kan leggen.

Hoe leg je graszoden?

Als je graszoden gaat leggen moet je als eerste heel goed op het weer letten. Het weer is een belangrijke factor bij het leggen van graszoden. Als het weer warm is en het regen regelmatig dan zullen de graszoden beter groeien. Dit wil niet zeggen dat je graszoden niet kan leggen als het koud is, integendeel. Je kan graszoden altijd leggen, behalve als het vriest of sneeuwt. Aangezien de wortels van de planten moeten groeien hebben ze een bepaalde temperatuur nodig en als het sneeuwt of regent dan is de temperatuur daar niet hoog genoeg voor. Je moet opletten dat tot wel 3 dagen nadat je de graszoden hebt gelegd het niet gaat vriezen of gaat sneeuwen. Als je daar zeker van bent kan je naar de volgende stap.

Grond klaar maken

Als eerste ga je graszoden kopen, als je de graszoden gekocht hebt worden die bij je thuis geleverd of je haalt ze op bij het bedrijf waarbij je de graszoden gekocht hebt. Als je de graszoden eenmaal op de bestemming hebt waar ze gelegd moeten worden kan je aan de slag met het leggen van de graszoden. Voordat je daadwerkelijk kan beginnen met het leggen van de graszoden moet je ervoor zorgen dat de grond waar de graszoden op  komen gereed is voor de graszoden. Als de ondergrond niet goed is loop je de kans dat de graszoden niet goed gaan groeien en je een heel lelijk tuin gaat krijgen.

graszoden-grond-gelijk-makenEen goed ondergrond is een ondergrond dat helemaal schoon is en geen andere groei van planten heeft. Als je een grond hebt waar al gras op ligt of heeft gelegen moet je ervoor zorgen dat alle weg gehaald wordt. Er zijn mensen die ervoor zorgen om de oude gras te laten liggen, ik rad dat af. Het is zonde van de nieuwe graszoden die je gaat leggen. Het kost weinig moeite om de oude graszoden weg te halen maar scheelt uiteindelijk heel veel in het resultaat. Als al het oude gras weg is ben je klaar. Je kan nog een stapje verder gaan en de grond voorzien vaan aarde die gunstig is voor graszoden, op die manier bevorder je de groei van e graszoden in de hand als ze eenmaal gelegd zijn. Dit is niet per se nodig maar kan wel leiden tot een beter resultaat. Als je aarde op de grond gooit moet je er wel zeker van zijn dat alles egaal is, dit kan je doen door een paar keer overheen te lopen en het met je voeten egaal te maken. Je kan er ook voor kiezen om hier gereedschap voor te gebruiken. Als je eenmaal een egale aarde hebt die helemaal aan je wensen voldoet kan je naar de volgende stap.

Graszoden daadwerkelijk leggen 

graszoden-leggen-uitrollenAls je alle bovenstaande stappen hebt doorlopen is het eindelijk de tijd om de graszoden daadwerkelijk te gaan leggen. Haal de graszoden uit de verpakking of van de pallet en rol ze een voor een uit op de locatie waar ze moeten komen. Let hierbij goed op dat je geen rimpels maakt in de graszoden en dat je ergens begint waar je de graszoden netjes naast elkaar neer kan leggen en niet dat er ongelijke plekken gaan ontstaan. Neem je tijd om de graszoden met geduld neer te leggen, zo krijg je uiteindelijk de beste resultaat. Als je hier haast werk van gaat maken heb je de kans dat je dingen verkeerd neer legt en zo graszoden verliest of dat het resultaat minder mooi is.

Begin altijd met het leggen van hele stukken graszoden, dit werkt het makkelijkst en je bent heel snel klaar met het grootste gedeelte van het werk. Zodra je klaar bent met het leggen van de grote stukken kan je aan de kleine hoeken en het fijne werk gaan beginnen. Dit kan je het beste doen om de vormen die over zijn gebleven uit te meten en dan die vormen uit hele stukken graszoden te snijden, het snijden van de graszoden kan je gewoon met een tuinschaar doen. Meet alles goed uit zodat de vormen die je uitsnijdt goed aansluiten met de stukken waar ze op terecht moeten komen. Zo krijg je het beste resultaat.

Als de graszoden eenmaal allemaal uitgerold zijn ben je nog niet helemaal klaar. Als graszoden zo blijven liggen heb je de kans dat de wortels niet in de aarde kunnen komen en de graszoden uitsterven. Om die reden moet je de graszoden allemaal aanstampen. Dit is een handeling die goed en met geduld moet gebeuren. Als de graszoden niet goed contact maken met de aarde groeien ze niet goed en sterven ze uit. Neem de tijd en stamp ieder centimeter ban de gelegde graszoden aan de grond vast tot je er zeker van bent dat alles contact maakt met aarde. Let hierbij wel op dat je de graszoden niet plat en daarmee kapot drukt. Als de graszoden allemaal gelegd zijn moet je ze een kleine beetje water geven en laten rusten. Op dit moment ben je klaar met het leggen met graszoden wat je nog rest is de onderhoud van de graszoden.

Onderhouden van gelegde graszoden

Als je je aan de bovenstaande houdt en je graszoden goed behandelt kan je er lang plezier aan hebben. Het is wel belangrijk om die onderhoud  te blijven geven, wat je ook niet moet vergeten is je graszoden regelmatig maaien. Je kan graszoden gewoon maaien en het is ook aan te raden om dat regelmatig te doen met het gras gezond te houden.

 

Beoordeel ons


Submit your review
* Required Field

Zeer goed geregeld! Gazon ziet er goed uit.

May 07, 2015 by Mike

Zeer goed geregeld! Gazon ziet er goed uit.


Graszoden 24 070 750 41 88 Louis Couperusplein 2 Den Haag ZH, 2514 HP NLD 5.0 5.0 1 1 Zeer goed geregeld! Gazon ziet er goed uit.
Graszoden 24
Louis Couperusplein 2 Den HaagZH2514 HP NLD 
 • 070 750 41 88
Delivery (header content) Sliding Panel

Thuis bezorging

Wij bezorgen en leggen graszoden in heel Nederland.

Voordelen van bestellen bij ons
  • Altijd de beste prijs
  • Zeer snel thuis bezorgd
  • Meestal gratis gelegd

Graszoden leggen

Wij leggen graszoden meestal gewoon gratis. In ingewikkelde gevallen vragen wij om een extra vergoeding, neem voor meer informatie contact met ons op.

Graszoden ophalen

Zelf graszoden ophalen
  • Je ziet wat je koopt
  • direct onderhandelen over de prijs
  • Graszoden kunnen gelijk mee

Klantenservice

Support

Direct Hulp

Wij staan klaar om alle vragen te beantwoorden

E: info@graszoden24.nl
T: 070 750 41 88

Contact Us (header content) Sliding Panel

Contact gegevens

Louis Couperusplein 2, Den Haag
Informatie: info@graszoden24.nl

Bel ons

Telefoon: 070 750 41 88

Offerte aanvragen

Naam

Email

telefoonnummer

Overige informatie

Kaart